Uvjeti korištenja

Stranica portala DiskontNekretnina.com (dalje: portal) svojim korisnicima pruža mogućnost korištenja usluga oglašavanja i objave sadržaja, koji su regulirani navedenim uvjetima korištenja u daljnjem tekstu.
Korištenjem stranice korisnik prihvaća ove uvjete korištenja, isključivo na osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Korisnik je dužan redovito čitati pravila i uvjete korištenja, te se smatra da je pristupanjem portalu DiskontNekretnina.com upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih.

1. Pojmovi

Korisnik je onaj tko pristupa, oglašava, pretražuje ili na bilo koji način koristi stranicu.
Sadržaj podrazumjeva oglase, objave, poruke, tekst, prikaze, fotografije, video snimke i drugi materijal, te bilo kakav način komunikacije ili oblik podatka.

2. Registracija korisnika

Ukoliko posjetitelj želi koristiti stranice za oglašavanje, mora otvoriti svoj korisnički račun, te čuvati podatke o svojem korisničkom računu. Registracijom stječe pravo na unos sadržaja zajedno sa odabirom paketa oglašavanja.
Korisnički račun sadržava korisničko ime (e-mail adresu) i lozinku, koji služe za autorizaciju korištenja portala.
Korisnik je sam odgovoran za čuvanje svoje lozinke u tajnosti, te također za sve aktivnosti povezane sa njegovim korisničkim računom.
Ukoliko korisnik posumnja na neautorizirano korištenje svojeg korisničkog imena, nužno je da obavijesti naš portal o tome, u protivnom je odogovoran za sve moguće troškove izazvane korištenjem njegova korisničkog imena. Portal ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što korisnik javi o vjerojatnoj zlouporabi odgovarajuće postupati. Zadržavamo pravo da zatvorimo korisnički račun u bilo koje vrijeme, ukoliko dođe do korisnikovog nepoštivanja ovih uvjeta korištenja.

3. Korištenje portala

Korištenjem stranice, korisnik može naići na sadržaj koji je uvredljiv, nepristojan, ili na bilo koji način neprihvatljiv.
Naš portal ne odobrava takav sadržaj, no ne može utjecati na njega tako da se korisnik služi stranicom na svoj vlastiti rizik.
Naš portal može ukinuti ili suspendirati korisnički račun ili mogućnost korištenja stranica, u cijelosti ili djelomično, prema vlastitoj odluci, iz bilo kojeg razloga ili bez razloga i bez obavijesti ili odgovornosti bilo koje vrste. Na primjer, možemo ukinuti korisnički račun ili sposobnost da koristi stranicu ako zlouporabi stranicu. Svaka takva obustava može spriječiti pristup korisnikovom računu, webu, njegovom sadržaju, sadržaj stranice, ili bilo koje druge srodne informacije.
Svi eventualni sporovi nastali iz odnosa korisnika i oglašivača (kako zbog istinitosti podataka o korisniku ili oglašivaču, sadržaju ponude, o predmetu, o popustu i cijeni ponude i sl.) rješavaju se isključivo između korisnika i oglašivača. DiskontNekretnina.com nije odgovoran za bilo kakvu štetu bilo koje vrste nastale kao posljedica takvih odnosa.

4. Uvjeti objavljivanja sadržaja

Sve objave, oglasi, poruke, tekstovi, prikazi, fotografije, video snimke i drugi materijali (u daljnjem tekstu: sadržaj) objavljeni na stranicama, prenešeni preko stranica, ili linkani sa stranica, isključiva su odgovornost osobe od koje je takav sadržaj potekao. DiskontNekretnina.com ne daje nikakva jamstva glede točnosti, potpunosti ili autentičnosti takvog sadržaja. U slučaju bilo kakvih zahtjeva trećih osoba s osnova naknade štete prema izdavaču internet portala DiskontNekretnina.com, a po bilo kojem osnovu vezanom uz dostavljeni sadržaj, korisnik preuzima odgovornost kao i obvezu poduzeti sve radnje kako bi obranio i zaštitio izdavača DiskontNekretnina.com od svih takvih zahtjeva. Korisnik se obvezuje nadoknaditi DiskontNekretnina.com svaku štetu koje je nastala temeljem zahtjeva trećih osoba, po bilo kojem osnovu vezanom uz dostavljeni materijal.
Korisnik može objavljivati i razmjenjivati sadržaj koji želi, ukoliko se pridržava ovih uvjeta kojima je strogo zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće domicilne ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te pornografske sadržaje
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži bilo kakav zlonamjeran ili nepoželjan sadržaj za drugog korisnika; viruse, spamove ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja i korisnika portala

Oglasi i opisi moraju sadržavati specifične podatke o nekretnini koje se prodaju. U oglasima nije dopušteno oglašavanje ostalih predmeta, usluga, potražnje ili bilo čega drugog što nije direktno predmet prodaje. Slike u oglasu moraju biti slike nekretnina koje se prodaju. Nije dopuštena objava logotipa i banera. U jedan oglas dopušteno je upisati samo jednu nekretninu. Naslov oglasa mora opisivati predmetnu nekretninu u oglasu. U naslov nije dopušteno upisivati naslove drugih web stranica ili više jednakih znakova zaredom (npr.: *** Stan u Zagrebu ***).
Oglasi koji pozivaju na sudjelovanje u raznim mrežnim marketinzima i piramidalnim igrama nisu dopušteni. Jednako tako, nisu dopušteni oglasi koji pozivaju na igranje nedopuštenih igara na sreću.
Korisnik može imati samo jedno korisničko ime i za svaku nekretninu može predati samo jedan oglas, ali može imati više različitih nekretnina.
Objavom oglasa na portalu korisnik se obvezuje da će savjesno odgovarati na upite ostalih korisnika (na telefon ili e-mail). Korisnik mora imati aktivnu e-mail adresu gdje povremeno pregledava poštu. Linkovi na stranice koje oglašavaju razne usluge nisu dopuštene.

5. Dopuštenje za korištenje korisnikovog sadržaja

Korisnici svojim zahtjevom za objavom oglasa, neopozivo ovlašćuju portal da taj sadržaj koristi, kopira, objavljuje i distribuira i u drugim medijima. Portal u drugim medijima neće objaviti korisnikove osobne podatke, nego samo sadržaj oglasa i link na stranicu DiskontNekretnina.com. Ovime nam korisnik neopozivo daje pravo da koristimo njegov sadržaj u bilo koju svrhu, i da drugi korisnici ili mediji mogu također pristupiti njegovom sadržaju.
Pojam sadržaj se odnosi na fotografije, opise, cijene, popuste i podatke nekretnina koje korisnik kreira, te iste stavlja ili kopira na portal. Pojam sadržaj se ne odnosi na korisnikove privatne podatke.

6. Zaštita privatnosti

Portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Osobne podatke koje korisnik unosi pri registraciji, portal će držati anonimnima i neće ih davati na uvid trećim osobama. Time štiti privatnost svojih korisnika.
Portal može prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala. Ti podaci će se koristiti u svrhu kontakata i evidencije korisnika ove web stranice te u svrhu statističke obrade posjećenosti i portal ih neće dati na korištenje trećim osobama niti ih obrađivati u bilo koje druge svrhe. Komunikacija ili materijali koje dostavite, kao što su pitanja, komentari, prijedlozi i sl. neće se smatrati povjerljivima.

7. Autorska prava

Portal je vlasnik cijelog sadržaja stranice, izuzev sadržaja korisnika i treće strane, uključujući ali ne ograničavajući se na vizualna sučelja, grafiku, dizajn, kompilaciju, proizvode, računalne kodove, software, i sve druge komponente i elemente stranice.
Vlasnik je i autorskih prava, zaštitnih znakova, i drugih intelektualnih i imovinskih prava.
Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala koje je zaštićeno autorskim pravima, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je kaznenoj odgovornosti. Nije dozvoljeno korištenje podataka i informacija sa portala u promotivne svrhe bez pristanka portala.
Također, svi sadržaji koji su zaštićeni od strane vlasnika sadržaja ( copyright,trademark…), ne smiju se objavljivati niti prenositi bez vlasnikovog pristanka.

8. Linkovi na druge web stranice

Stranice mogu sadržavati linkove na druge web stranice (npr. oglasni baneri).
Portal ne može kontrolirati točnost i kvalitetu sadržaja, tako da je korisnik sam odgovoran za linkove koje posjećuje, a portal se odriče odgovornosti i ne odgovara za njihov sadržaj.
Također, odnos između oglašivača i korisnika je izričito njihov dogovor i portal ne odgovara za sadržaj oglašivača na portalu, niti za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem.

9. Pravne napomene

Svi korisnici koji pristupaju ovom portalu koriste sadržaj na vlastitu odgovornost.
Portal neće biti odgovoran ni za kakve izravne, neizravne, slučajne, posljedične ili bilo koje druge štete nastale korištenjem ovih stranica.
Također, portal ne snosi odgovornost zbog objavljivanja pogrešnih ili nevažećih podataka koji nisu pravodobno primjenjeni i ne odgovara za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati radi prekida dostupnosti, neobjavljivanja, odnosno brisanja oglasa ili grešaka u djelovanju web stranica.
U slučaju da ste primjetili bilo kakav netočan ili nepotpun podatak, o vama ili vašem korisničkom računu, slobodno prijavite pogrešku, a mi ćemo promijeniti podatke u našoj bazi podataka. Portal ne jamči da će korisnik moći pristupati do sadržaja svog oglasa kada on jednom istekne. Stoga se preporučuje da korisnik sam kod sebe pohrani sadržaj i slike oglasa ako će ih htjeti kasnije upotrijebiti u nekom drugom kontekstu.

10. Promjene uvjeta korištenja

Portal zadržava pravo, bez prethodne najave, promjeniti uvjete korištenja portala.

www.DiskontNekretnina.com

Ostavi Odgovor

Morate biti prijavljeni da objavite komentar.